Халфът на френския национален отбор Антоан Гризман направи поредния си силен

...
Халфът на френския национален отбор Антоан Гризман направи поредния си силен
Коментари Харесай

Антоан Гризман: Мароканците ме изумиха тактически

Халфът на френския народен отбор Антоан Гризман направи следващия си мощен мач на Световното състезание по футбол в Катар, помагайки на отбора си да завоюва с 2:0 против Мароко. Петлите, които са без шестима съществени играчи, ще пазят купата си от Русия 2018 против Аржентина на Лионел Меси.

Гризман към момента не е отбелязал гол на това състезание, само че все пак в полуфинала беше разгласен за състезател на мача. И като подобен седна на конференцията пред публицистите.

" Мароканците ме изумиха тактически и с играта си в отбрана. А през второто полувреме толкоз дълго ни натискаха към нашата врата. Мачът беше доста сложен и с цел да спечелим, ни оказа помощ рано вкараният гол ", съобщи Гризман.

Попитан какво чака от финалната среща, съперниците от Аржентина и огромната им звезда Лионел Меси, той отговори: " Всеки тим, в който играе Лео Меси, е доста рисков. Ние знаем какво съставлява този тим. Аржентина не е единствено Меси, само че и доста други положителни футболисти. Но повярвайте, ще бъдем подготвени за финала, добавя футболистът. Но гледаме по какъв начин играе Аржентина, знаем по какъв начин играят те. Различни са от останалите тимове на това състезание и в това време са в топ-форма. Също по този начин знаем, че ще имат и доста огромна поддръжка от трибуните. Но мисля, че и ние имаме мощните си страни и сме наясно по какъв начин можем да ги ударим. Ще се подготвим по най-хубавия метод ".

Попитан по какъв начин се усеща, откакто още не е вкарал гол, Гризман съобщи: " Усещам добре краката си, и съзнанието си. Работата, която свърших по време на паузата преди сезона и по-късно тази с Атлети през шампионата ме карат да се чувствам в добра форма, от което нуждая се. Опитвам се да оказвам помощ на нашия тим колкото мога, повече ", изяснява русокосият атакуващ футболист, който обаче при Дидие Дешан е претрупан с много задания в отбраната.

Явно французите са стимулирани в допълнение от обстоятелството, че нито една страна досега не е съумяла да отбрани международната купа и те желаят да създадат тъкмо това.

" Искаме да променим историята, само че ни чака доста дълъг път в идващите 90 минути или повече, които би трябвало да изиграем. Трябва да стоиш крепко стъпил на земята и да внимаваш ", изяснява 31-годишният Гризман, за който това ще бъде втори край на Световно състезание в историята. Журналистите му припомниха по какъв начин е плакал в полуфинала с Белгия преди четири години в Русия.

" Да, плаках против Белгия, в този момент мисля съм по-концентриран. Вече мисля за финала в неделя. Но първо да забележим по какъв начин ще чувствам тялото си на следващия ден и по-късно ще работим в дните до неделния мач с аржентинците ", приключи той.
 Забележителен връх за Антоан Гризман
Забележителен връх за Антоан Гризман

Вижте какъв е той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР